Stránky

nedeľa 5. decembra 2010

Módna prehliadka a jedna z prezentujúcich sa. Vítajte! Petra Ptáčková.

Charakteristika kolekcie:

Vivo. Re-spiro. Překlad těchto dvou slov z latiny je žít, dýchat. Ačkoli se tato slova zdají být všedního významu, to, že člověk dýchá, tedy jeví známky života, a tedy žije a existuje na tomto světě, není tak úplně samozřejmé. Je důležité si uvědomovat, že lidský život je křehký, a i přes poměrně velkou odolnost a schopnost se regenerovat je na druhé straně snadno zničitelný. To samé by se dalo říct i o přírodě, která nás naštěstí v alespoň malé míře stále obklopuje.

Je odolná a snese hodně lidských zásahů, ale také není příliš náročné ji zničit.

Kolekce symbolizuje právě tuto křehkost. Zdůrazňuje, že je mnohem složitější věci tvořit, než je ničit.
 
Prvky prolínající se v celé kolekci jsou proto zvoleny tak, aby celkový vzhled modelů působil poničeně, destruktivně. Tento „ohořelý“ look kolekce symbolizuje oheň jako jeden z elementů s obrovskou silou. Každý jednotlivý model má v kolekci svou roli, je s těmi druhými provázán příběhem. Příběhem o síle ať už člověka, nebo přírody, přežít, vydržet. Příběh o naději, která se zprvu jako když vytrácí, ale ke konci sílí a vítězí. Oheň zde tedy sehrává hlavní úlohu ať už v roli ničivého elementu, nebo jako ten plamen naděje.

Celá inspirace plyne ze strachu o naši planetu, ze snahy poukázat na problémy součastného bytí, kde lidstvo ničí svět kolem sebe. Bere více, než doopravdy potřebuje.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára