Stránky

nedeľa 5. decembra 2010

ArtAttack ťa pozýva na výstavu Samoobsluha.

Už ho pochovávajú roky. Vraj ho mali “zabiť” kazety, tie zase CD, potom DVD a dnes mp3. Paradoxne, vinyl je zase v móde. Už to síce nikdy nebude platforma pre celé rodiny, skôr zberateľský fetiš pre pár nadšencov a audiofilov. Ale asfaltový kotúč je jednoducho symbolom hudby, rozprávať by o tom vedel každý dídžej, ktorý berie toto označenie vážne. Aj keď dnes kufor plný veľkých obalov vymenil za dve platne a Serato.

Vinyl na "scéne" je tak trochu netradičná vec, zároveň ale vždy malá oslava. O to väčšia, keď sa jedná o inštrumentálny počin s podtitulom Dj Tools / Battle Breaks. A je možné (priam nutné) s ním ďalej pracovať pomocou hudobného nástroja - gramofón. Tým sa napĺňa prvá podstata konceptu Samoobsluhy. Vinyl je však "iba médium". "Zmysel" celistvosti dopĺňa biely cover a sticker, ktoré tak nepriamo navádzajú ku kreatívnej hre s obalom = samoobsluhe. Každý si môže vytvoriť nielen audio, ale aj vizuálny, jedinečný originál. Do It Yourself.

Koncept má hlbší význam a drží sa diela od začiatku, do konca. V rovnakom duchu sa bude niesť aj ukončenie celého projektu. Interaktívna výstava "dotvorených obalov" od renomovaných autorov, sa uskutoční počas posledného predvianočného víkendu (sobota, nedeľa) 18-19.12. v priestoroch bratislavskej Cvernovky. Kde bude mať v rámci akcie Urban Market, ArtAttack svoj priestor - samoobsluhu. Zakúpiť si bude možné produkty z nášho Online Shopu ako aj samotné "umelecké" vinyly.

Po tom čo sa vinyly úspešne dostali do "samoobslúh" v Európe (Nemecko, Anglicko, Írsko, Francúzko, Česko, Slovensko), sú už "čisté" nosiče bohužiaľ definitívne vypredané !!

http://www.artattack.sk/content/09/samoobsluha/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára